Yhteystyöstä  


Olen Hanna Aaltonen, keho-mieli -yhteyden ja ihmisyyden intohimoinen tutkija.  Olen koulutettu tanssi- ja liiketerapeutti (vuoden perusopinnot ja 3 vuoden ammatilliset opinnot) ja mindfulness-ohjaaja. Olen käynyt myös Itä-Suomen liikuntaopistossa tanssin ja somatiikan opinnot ja paraikaa opiskelen sensomotorista psykoterapiaa Tampereella.

Työssäni minua kiinnostaa meditaation/mindfulnessin hyödyntäminen osana terapeuttista kontekstia. Erilaiset luovat menetelmät, kirjoittaminen, tanssiminen ja piirtäminen kuuluvat myös terapiapakkiini - asiakkaan toiveista ja tarpeista riippuen. Olen todennut luovuuden ja keho-mieli -yhteyden korvaamattomiksi välineiksi terapiassa. Oma vaikutelmani on, että yksinomaan keskustelumuotoisella terapialla voidaan päästä vain tiettyyn pisteeseen, josta eteenpäin on vielä paljon tehtävissä eheytymisen hyväksi. Yksi kiehtovimpia puolia työssäni on saada todistaa läheltä ihmisen kasvua omaan potentiaaliinsa.

Asiakkaani ovat kuvanneet minua lämpimäksi, läsnäolevaksi ja tarkkanäköiseksi työssäni. Terapiatyössä minulla on erityisosaamista seuraavilla osa-alueilla: itsesäätely ja autonomisen hermoston toiminta, masennus ja ahdistus, trauma, henkisestä ja fyysisestä väkivallasta toipuminen ja itsemyötätunnon kehittäminen.

Oma elämänpolkuni kulkee meditaation parissa. Olen harjoittanut buddhalaista meditaatiota vuodesta 2008 niin hiljaisilla retriiteillä, Thaimaan luostareissa kuin arjessakin. Olen saanut kunnian olla useiden kansainvälisesti arvostettujen opettajien kuten Sayadaw U Tejaniyan, James Barazin ja Martine Batchelorin opetuksessa.
Suomessa tunnettu, meditaatioretriittejä ja -opetusta järjestävä Nirodha ry on lähellä sydäntäni ja olen ollut mukana sen toiminnassa viimeisen vuosikymmenen. Parhaillaan toimin Nirodhan hallituksessa.

Elämässäni ovat pitkään kulkeneet mukana myös kontakti-improvisaatio ja autenttisen liikkeen menetelmä. Lisäkoulutuksissa olen tutustunut muun muassa seuraaviin: The BodyMind Approachin tieteellisesti tutkittuun menetelmään (lääketieteellisesti selittämättömiin oireisiin), Body-mind centeringin, TREn, Feldenkraisin ja rentoutuksen menetelmiin. Minuun ovat matkoillani tehneet lähtemättömän vaikutuksen myös Amazonin alkuperäiskansojen perinneparantamisen traditiot. Hyödynnän laajasti eri tulokulmista ammentamaani ymmärrystä ihmisyydestä työssäni.Kipeä kohta on paikka, jossa kasvu ja muutos hyvään voi alkaa.