Yhteystyöstä  


Yhteystyön takana on Hanna Aaltonen, intohimoinen ihmisyyden, hyvinvoinnin ja kehollisuuden tutkija.

Koulutukseltani olen tanssi-liiketerapeutti (vuoden perusopinnot ja 3 vuoden ammatilliset opinnot, Eino Roiha Instituutti), mindfulness-ohjaaja ja tanssin ja kehotietoisuusmenetelmien ohjaaja (Itä-Suomen liikuntaopisto).

Olen 13 vuoden ajan harjoittanut buddhalaista meditaatiota niin hiljaisilla retriiteillä, Thaimaan luostareissa kuin arjessakin. Olen saanut kunnian olla useiden kansainvälisesti arvostettujen opettajien, muun muassa Sayadaw U Tejaniyan, Caroline Jonesin, Leigh Brasingtonin, S.N. Goenkan ja Martine Batchelorin opetuksessa. Nirodha ry:n toiminnassa olen ollut mukana lähemmäs vuosikymmenen, välillä aktiivisemmin - retriiteillä managerina tai paikallisryhmiä ohjaten ja toisinaan vain retriiteille osallistuen. Olen opiskellut mindfulness-ohjaamista ja ohjannut kursseja vuodesta 2014.

Nykyään minua kiinnostaa meditaation hyödyntäminen myös terapeuttisessa kontekstissa. Useimmiten terapeuttinen työskentely kanssani painottuu lisäksi kehollisiin ja luoviin menetelmiin. Olen todennut keho-mieli -yhteyden tutkimisen korvaamattomaksi terapiassa. Uskon vahvasti, että keskusteluterapialla voidaan päästä vain tiettyyn pisteeseen - kohtaan, josta eteenpäin olisi vielä paljon tehtävissä oman hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen vahvistamiseksi. Tällä hetkellä työssäni minua kiinnostaa erityisesti muun muassa itsesäätely ja autonomisen hermoston toiminta suhteessa traumaan sekä itsemyötätunnon kehittyminen.

Omassa elämässäni itsetutkimuksellisina välineinä ovat kulkeneet mukana lähes vuosikymmenen ajan myös kontakti-improvisaatio ja autenttisen liikkeen menetelmä. Näiden lisäksi olen tutustunut ja opiskellut esimerkiksi tieteellisesti tutkitun The BodyMind Approachin menetelmää lääketieteellisesti selittämättömiin oireisiin sekä Body-mind centeringin, TREn, Feldenkraisin ja rentoutuksen menetelmiä.

Olen vuodesta 2008 saakka tutustunut moniin vaihtoehtoisiin terapeuttisiin menetelmiin ja alkuperäiskansojen perinneparantamisen traditioihin eri puolilla Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa. Jotkut niistä ovat tehneet syvän vaikutuksen ja hyödynnän niistä ammentamaani ymmärrystä ihmisyydestä työssäni.

Asiakkaani ovat kuvanneet minua lämpimäksi, läsnäolevaksi, myötätuntoisen vahvasti ryhmiä kannattelevaksi ja tarkkanäköiseksi työssäni.