Yhteystyöstä  


Olen Hanna Aaltonen - keho-mieli -yhteyden ja ihmisyyden intohimoinen tutkija.

Asiakkaani ovat kuvanneet minua lämpimäksi, läsnäolevaksi, myötätuntoisen vahvasti ryhmiä kannattelevaksi ja tarkkanäköiseksi työssäni.

Olen koulutettu tanssi- ja liiketerapeutti (vuoden perusopinnot ja 3 vuoden ammatilliset opinnot), mindfulness-ohjaaja sekä tanssin ja somatiikan ohjaaja. Paraikaa opiskelen sensomotorista psykoterapiaa. Sensomotorinen terapia on kehollinen psykoterapiamenetelmä traumojen ja kiintymyssuhdevaurioiden hoitoon.

Oma elämänpolkuni kulkee meditaation parissa. Olen harjoittanut buddhalaista meditaatiota pitkään niin hiljaisilla retriiteillä, Thaimaan luostareissa kuin arjessakin. Olen saanut kunnian olla useiden kansainvälisesti arvostettujen opettajien kuten Sayadaw U Tejaniyan, James Barazin, Leigh Brasingtonin ja Martine Batchelorin opetuksessa.
Suomessa tunnettu meditaatioretriittejä ja -opetusta järjestävä Nirodha ry on lähellä sydäntäni ja olen ollut mukana sen toiminnassa viimeisen vuosikymmenen. Parhaillaan toimin Nirodhan hallituksessa. 

Työssäni minua kiinnostaa meditaation/mindfulnessin hyödyntäminen osana terapeuttista kontekstia. Erilaiset luovat menetelmät, kirjoittaminen, tanssiminen ja piirtäminen kuuluvat myös terapiapakkiini - asiakkaan toiveista ja tarpeista riippuen. Olen todennut nämä ja keho-mieli -yhteyden korvaamattomaksi terapiassa. Näkemykseni on, että keskustelumuotoisella terapialla voidaan päästä vain tiettyyn pisteeseen - kohtaan, josta eteenpäin olisi vielä paljon tehtävissä eheytymisen hyväksi.
Tällä hetkellä työssäni minua kiehtovat muun muassa autonomisen hermoston toiminta, itsemyötätunnon kehittyminen ja omaan potentiaaliin kasvaminen. 

Viimeisen 15 vuoden ajan meditaation ja eri terapiamuotojen lisäksi kehollisina itsetutkimuksen välineinä elämässäni ovat kulkeneet kontakti-improvisaatio ja autenttisen liikkeen menetelmä. Opinnoissani olen tutustunut muun muassa myös tieteellisesti tutkitun The BodyMind Approachin menetelmään (lääketieteellisesti selittämättömiin oireisiin) sekä Body-mind centeringin, TREn, Feldenkraisin ja rentoutuksen menetelmiin. Voisin sanoa, että minuun ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen myös Perun ja Brasilian alkuperäiskansojen perinneparantamisen traditiot. Hyödynnän niistä ammentamaani ymmärrystä ihmisyydestä työssäni.Kipeä kohta on paikka, jossa kasvu ja muutos hyvään voi alkaa. 

Vaaditaan vain oikeat olosuhteet.